Vegetarism

Att vara vegetarian är oaccepterat. En människa är allätare, vi kan äta precis allt. Nåde den som väljer bort något av det som klassas som föda. Träffar man på en 107kiloare med diabetes och döden säkrad inom 10år är det sällan jag hör någon vid middagsbordet som säger "Du behöver inte ta desserten" eller "Du borde halvera dina portioner". I stället äter man glatt tillsammans och frågar för artighetens skull om det inte är någon som ska ha lite till. Äta mycket av allt är bättre än att äta lite av en del.

 
 
 

Är man vegetarian däremot, då ska banne mig det här med kost och hälsa predikas 10 gånger om. Du kommer dö i förtid, du kommer inte kunna få barn, din kropp kan inte fungera normalt and so on. Man anses också vara extremt krånglig att bjuda på middag. "Nej nej, du behöver inte ta med dig något". Sedan undrar de om ens kost enbart går ut på sallad (det är ju bara till för kaniner, så passa dig för att äta upp djurens mat) då man efter den lilla torra helfabrikats biffen från frysdisken på ICA fått fylla upp tallriken för att bli mätt medan övriga har två stora, långa, fantastiskt väldoftande fat med oxfilé som värdarna minsann pysslat med hela dagen.

 
 
Jag är en mycket glad och nöjd vegetarian inkl. ägg och detta av etiska skäl. För mig är precis alla lika mycket värda. Vill jag att min mamma behandlas som en slaktgris och mormor som en värphöna? Nej. Inte heller vill jag vara en fisk som dör av andnöd eller ett skaldjur som kokas levande. Det jag inte önskar mig själv eller mina nära önskar jag inte heller någon annan och deras nära.
 
 

 
Vill så en tanke för de som inte kan skriva vårt alfabet eller tala våra språk

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback